sábado, 14 de mayo de 2016

Francesinha - Portugaleko errezeta



Francesinhak ospetsuak eta modernoak bokata espezie bat edo sandwich hainbat saltxitxak eta haragi (xerrak, saltxitxak, urdaiazpikoa, txistorra, mortadela, etab) eta gatza xerrak estalita betez, behin guztiak gratinatzen , pikantea saltsa batekin bustitzen dira tomatea eta garagardoa.



Didatenez, ez dira errezeta aldaketa asko, bai sandwich denean saltsa egiteko bezala egiteko modua ere. Alde batetik, haragia, hestebeteak, gazta mota mota aldatzeko aukera izango dugu, arrauts frijitu bat, et abar gehitu; eta bestetik, erosi dagoeneko egin saltsa, minak jaistea, etab



Tradizioak dioenez, hori Francesinha bidelagunak behar patata eta garagardo bat. Ikusten duzun bezala, oso betez plater bat da . Demagun nire Amaren bertsioa:



Osagaiak-eta 2 francesinha saltsa prestatzeko:



1 tipula ertain
  • 1 iltzea baratxuri
  • 400 tomate xehatu Natural
  • 1 garagardo
  • 1/2 oloroso jerez
  • 2 whisky plano
  • 1 koilarakada arto irina findu
  • 1 erramu hosto
  • Oliba olioa eta piperra zaporea (Tabasko saltsa) gatza



1. arin frijitu tipula eta baratxuri kolorea hautatzeko zuten arte. birrintzea dugu eta tomate saltsarekin kazola batean nahastu. irakiten su gainean jarri dugu.

2. Gehitu gainerako osagaiak: osoa garagardoa, jerez, whisky, erramu hosto, gatza eta pikantea ahal.

3. Diluitzeko findu artoa ur hotz pixka batean irina gehitu. Utzi reposatzen 20 minutu inguru edo saltsa koherentzia jakin bat arte (ez gehiegi mehe ezta lodiegi).

4. Francesina Behin labetik, bota saltsa gainean dugu (eta betetze!).


1 Francesina edo francesinha Osagaiak:



3 ogi xerrak
  • 2 txerri edo behi xerrak
  • 4 saltxitxak etxeko mota
  • 6 txistorra xerra
  • 5 xerra gazta

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bienvenidos!

Ongi etorriak!Hau nire bloga da. Idazlan asko idatzi ditut.eta zenbait joku daude.

Espero dut zuek disfrutatzea!

Pedro Moreira